Forpersonens beretning – cykeltuttens generalforsamling 2021

Halvåret der gik.

Det er kun et halvt år siden sidste års generalforsamling i efteråret. Den blev udskudt på grund af corona. Nu er vi tilbage, og kan holde vores årlige generalforsamling i foråret.

Vinteren over er lokalerne blevet indrettet, og stille og roligt falder vi på plads. Baren er blevet opgraderet, og skabene kan nu lukke. Der er kommet en lille scene op i cafeen og der er generelt blevet lavet lidt hyggekroge. 

Bagtil hvor den gamle hal stod, hersker kaos stadig. Inden længe skulle der gerne komme et afløb op så der ikke kommer oversvømmelser foran døren. Kommunen er på sagen.
Vi er stadig i gang med at skaffe tilladelse til at bygge halvtag osv. mellem containerne. Alle har travlt lige nu, men i midten af juni skulle vi gerne få det sidste vi skal bruge til byggetilladelsen. Så skal den godkendes. Men måske kan vi tyvstarte en lille smule inden da. 

Det kunne være fedt med en gruppe der prøvede at kigge lidt på den praktiske byggeproces. Meld gerne ind, hvis du er interesseret. Der skal planlægges, ryddes op, holdes byggedage, laves mad og hentes øl og vand. 

Byggeriet på øen nærmer sig også sin afslutning. Det hele skulle gerne være færdigt d. 3. juli. Det sidste lag asfalt er netop blevet lagt. Nu skal der streges op, og så kan vi ellers gå i gang med at indrette området foran. Det kunne også være fint med en idegruppe til at igangsætte det. Lave en skitse og finde ud af hvad der skal være og hvad der skal bruges. 

Cykeludlejningen er startet op for sæsonen, og det kommer til at accelerere op fra nu af. Forhåbentlig bliver det en god sæson, hvor der kommer mange gæster forbi. Mere om det senere.

Vinteren over har vi også fået en hjemmeside. Cykeltutten.dk. Hvis der er nogen der har ideer til den, eller vil lave noget der kan ligge på, så sig til. 

Cykeltutten har også været repræsenteret til diverse konferencer. Vi formår og kommer godt ud og folk er imponerede over hvad vi har gang i. Det er rart. Hvis der er nogen der har lyst til at repræsentere cykeltutten og sprede det gode budskab, så sig til. 

Corona restriktionerne er blevet hævet og vi har haft 2 åbningsdage. Fra den første til den anden åbningsdag var der en stigning på 200% i antal gæster, så det tegner rigtig godt. Indtil videre kører vi med godt med sprit, masker og har lavet farvede kasser med værktøjssæt. Vi forsøger også at have et maks antal på værkstedet af gangen. Både af hensyn til corona og for at der er fred og ro til at gå og skrue sammen. 

Med de hævede corona restriktioner er der også mulighed for at vi kan lave arrangementer. Sidste torsdag deltog vi i Svendborg Cykelfestival. Det var en god dag med en stor palet af cykelaktører fra nær og fjern. Vi fik os en venskabsforening i Sygklister fra København. De har et åbent cykelfællesskab af to containere, og har problemer med en masse vand og mudder foran. Det lyder bekendt…

Vi skal have arrangeret svajerløb til september og måske en sommerfest inden da. Og måske alt muligt andet? Cykelauktion, alleycat, koncerter, filmvisninger, grill eller noget helt andet. Byd ind hvis der er ideer.

Alt i alt lander vi bedre og bedre dag for dag, og jeg tror vi har en stor sommer i vente. Vi har et stærkt fællesskab, som vi sammen kan videreudvikle og gøre endnu bedre. 

Tak til alle der gør at vi sammen kan have det her fællesskab og er med til at løfte i flok.

Jeg håber cykeltutten kan gå på to ben. Et ben der tilpasser sig og er istand til at nå bredt ud. Nå ud til mennesker der ikke ligner os og nå ud til kommunen. Samtidig håber jeg også at vi kan bevare os selv, og være i stand til at vise at vi er noget helt andet, der peger andre steder hen. Peger hen til fællesskab, gensidig hjælp og fælles læring. Peger hen til en åben by, hvor der er lommer hvor vi kan mødes på andre måder. Lommer hvor vi skaber frem for forbruger. Lommer hvor vi hjælper frem for at konkurrere. Lommer af tid og lyst, frem for stress og pligt. Lommer af frihed og fællesskab.

Lad os sammen dyrke opmærksomhed, tilstedeværelse, kontinuitet og rummelighed. Lad cykeltutten være en mangrove der på samme tid både vokser og filtres sammen – og derigennem opnår styrke til at modstå tsunamier. 

Det var beretningen. God generalforsamling. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *